Zoeken

Marokko: binnenkort geen pensioen meer voor Kamerleden

14 oktober 2020 - 14:20 - Economie

©

Een wetsvoorstel voor de afschaffing van pensioenen voor Kamerleden stond deze week op de agenda van de commissie Financiën en Economische ontwikkeling in het Marokkaans parlement. Volgens een parlementslid van de partij USFP moet de wet ook gaan gelden voor ministers.

Volgens de voorzitter van de commissie Abdellah Bouanou wil de commissie een afschaffing van de pensioenregeling en niet dat deze wordt hervormd. Een standpunt dat ook wordt ondersteund door de president van de Eerste kamer, Habib El Malkiqui. Laatstgenoemde wenst wel vooraf een financieel en juridisch overleg, meldt het medium EcoActu. Volgens Bouanou is er een sterk signaal vanuit het volk om dit af te schaffen.

USFP-parlementslid Hanane Rihab wil dat dit ook geldt voor ministers. Volgens haar moet hierover een definitieve beslissing genomen worden, met name voor ministers die geen financiële bijdrage leveren aan de pensioensregeling en toch een goed pensioen krijgen. Rihab zegt dat het noodzakelijk is om ook de vergoedingen te beoordelen die hooggeplaatste ambtenaren krijgen. "Marokko heeft duidelijke signalen nodig om een nationaal bewustzijn te creëren rond solidariteit en eenheid in deze crisissituatie," aldus Rihab.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team