Zoeken

Marokko: pedofiel onder druk van de straat in hechtenis genomen

13 juni 2020 - 14:10 - Marokko

©

Een man die ervan wordt verdacht een 6-jarig meisje in Foum Lahcen bij Tata te hebben misbruikt, is woensdag onder druk van de straat, opnieuw gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

De vermeende pedofiel was voorwaardelijk vrijgelaten na de betaling van een borgtocht. Zijn vrijlating zorgde voor veel onvrede in de regio en leidde tot demonstraties op dinsdag en woensdag.

Volgens lokale media scandeerden de demonstranten leuzen zoals "We weigeren verkrachtingen", "Liever dood dan vernederd" of nog "Allen samen voor de waardigheid van Ikram".

De verdachte, vader van vijf kinderen, is een buur van de familie van de kleine Ikram. Hij was eind mei gearresteerd voor de seksuele misbruik van het kind en was vrijgelaten na de intrekking van de klacht door de vader van Ikram en de betaling van een borgsom.

Het openbaar ministerie wilde dat de verdachte vast zou blijven, maar de rechter besloot hem vrij te laten daar de klacht was ingetrokken en de misbruik medisch niet was bewezen. Ruim 280.000 mensen ondertekenden daarop een petitie waarin rechtvaardigheid voor Ikram werd gevraagd.

Dankzij de inzet van de burgers werd de justitie gedwongen om de verdachte opnieuw te laten arresteren en zijn voorlopige inhechtenisneming te bevelen. Een onderzoek is aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team