Zoeken

Marokko: internationaal arrestatiebevel tegen Koeweitse pedofiel

21 februari 2020 - 13:50 - Marokko

©

Marokko heeft een international arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Koeweitse pedofiel die enkele dagen geleden het land ontvluchte na voorwaardelijk te zijn vrijgelaten.

Tahar Abouzaid, activist en advocaat in Marrakech die zich burgerlijke partij heeft gesteld, stelt dat meerdere verenigingen de heropening van het dossier probeerden te verkrijgen en ook een onderzoek eisen naar de betrokkenheid van de ambassade van Koeweit bij de ontsnapping van de verdachte.

Een onderzoek van de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie ONDH heeft namelijk aangetoond dat de vermeende pedofiel via zijn ambassade een medisch certificaat heeft ontvangen voor een chirurgische ingreep in zijn land. Hij mocht als gevolg Marokko verlaten. De ambassadeur van Koeweit had zich garant gesteld voor zijn terugkeer zodat hij aanwezig zou zijn op zijn rechtszaak.

De 44-jarige Koeweiter wordt ervan verdacht een 14-jarig meisje in een appartement te hebben misbruikt. Hij zou haar vervolgens 3600 dirham hebben gegeven zodat ze zou zwijgen. Hij werd kort na zijn arrestatie tegen de betaling van een borgsom van 30.000 dirham vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team