Zoeken

Marokko wacht nog op vaccins, start vaccinatiecampagne uitgesteld

1 januari 2021 - 19:40 - Marokko

©

Marokko kan nog niet beginnen met de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus omdat de vaccins nog niet zijn gearriveerd. De vertraging is te wijten aan de laboratoria waar het koninkrijk overeenkomsten mee heeft.

"We kunnen geen ongeregistreerde of onbruikbare vaccins gebruiken. Er zijn regels waar elk vaccin aan moet voldoen op basis van bruikbaarheid en effectiviteit," zegt minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb in een interview met Al-Alam. Hij wil nog geen datum geven wanneer de campagne van start gaat om geen valse hoop te geven aan de Marokkanen.

Marokko heeft twee overeenkomsten met twee verschillende laboratoria, namelijk de Chinese Sinopharm en de Britse AstraZenca. Het koninkrijk heeft 65 miljoen doses besteld. Andere landen die al een vaccinatiecampagne hebben gelanceerd, hebben een bestelling gedaan bij de Amerikaanse Pfizer. Daar vallen een aantal EU-lidstaten en Israël onder.

Op instructies van Koning Mohammed VI zullen de vaccins in Marokko gratis verkrijgbaar zijn. De vaccinatiecampagne vergt een grote logistieke organisatie. De vaccins moeten goed bewaard zijn bij aankomst en de nodige autorisaties moeten gegeven worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team