Zoeken

Marokko krijgt 2500 oplaadstations voor elektrische auto’s

9 februari 2023 - 07:00 - Marokko

©

De intersectorale branchevereniging voor elektrische mobiliteit (APIME), die de belangrijkste spelers uit de sector bijeenbrengt, wil binnen drie jaar 2500 functionele oplaadstations voor elektrische voertuigen in heel Marokko installeren.

De pas opgerichte organisatie wil de invoering en ontwikkeling van elektrische voertuigen in Marokko ondersteunen, door op korte termijn 2500 functionele oplaadstations te installeren in het hele land. Het betreft snelladers en semi-snelle terminals, schrijft Les Inspirations Eco.

Lees ook: Marokko: Accor hotels uitgerust met Tesla superladers

Omar El Harti, voorzitter van APIME en directeur-generaal van Centrelec, is begonnen met het organiseren van seminars om het project uit te leggen aan actoren in de sector. "We hebben ook de steun van fabrikanten en installateurs van terminals, leden van FENELEC (Nationale Federatie van Elektriciteit, Elektronica en Hernieuwbare Energie) en bedrijven die voor het onderhoud zullen zorgen. Want het is niet voldoende om ze te installeren, de terminals moeten ook functioneel zijn", zegt hij.

"We produceren steeds meer elektrische voertuigen en de productie van voertuigen met een verbrandingsmotor daalt overal in de wereld. Bijgevolg zal het aandeel van in Marokko ingevoerde elektrische voertuigen ook toenemen. Dit betekent dat importeurs van voertuigen zich moeten aanpassen aan de veranderende trends en toenemende eisen op het gebied van groene mobiliteit en energie," benadrukt Omar Magoul, directeur-generaal van Interworld-africa en organisator van het Green Mobility and Energy Forum, dat op 1 februari in Casablanca werd gehouden.

Lees ook: iSmart, een 100% Marokkaanse laadstation voor elektrische voertuigen

APIME, dat professionals uit de sectoren elektriciteit, elektronica, hernieuwbare energie en importeurs van voertuigen in Marokko verenigt, werkt samen met overheidsinstellingen om de infrastructuur op te zetten die nodig is voor een snelle ontwikkeling van elektrische mobiliteit in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team