Zoeken

iSmart, een 100% Marokkaanse laadstation voor elektrische voertuigen

16 februari 2021 - 14:40 - Marokko

©

De eerste elektrische iSmart laadstation voor voertuigen door het Marokkaanse ministerie van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie gepresenteerd. Het laadstation is een 100% Marokkaanse uitvinding.

De verantwoordelijke minister, Moulay Hafid Elalamy is trots op de ontwikkeling van het Marokkaanse laadstation. De presentatie ervan gebeurde in de aanwezigheid van partners, regeringsleden en professionals uit de autosector meldt website Maroc diplomatique.

De minister noemde het project een strategische zet voor het koninkrijk. Marokko heeft een sterke auto-industrie. Met de ontwikkeling van een duurzaam laadstation, kan het aanbod in de wereldwijde auto-industrie verder worden ontwikkeld. "Het laat een onderdeel zien van de duurzame mobiliteit waar Marokko aan werkt onder leiding van Koning Mohammed VI", verklaarde Moulay Hafid Elalamy.

Autofabrikanten hebben de vraag neergelegd of het bouwen van laadstations ook in Marokko mogelijk is. Het onderzoeksplatform Green Energy Park en de polytechnische universiteit Mohammed VI hebben met de steun van het ministerie aan het project gewerkt.

Het laadstation iSmart heeft een vermogen van 7 tot 22 kW en is zowel voor professionals als voor particulieren in Marokko bestemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team