Zoeken

Polisario doodsbang voor Marokkaanse drones

18 januari 2023 - 18:00 - Marokko

©

Het Polisario is steeds meer bang voor aanvallen met drones van Marokko in de Sahara. Sinds de hervatting van de conflicten tussen beide partijen in 2021, zijn volgens een rapport van de VN al zo’n twintig aanvallen geregistreerd.

Sinds november 2021 is er een oorlog met lage intensiteit aan de gang tussen Marokko en het Polisario, dat Rabat ervan beschuldigd de wapenstilstand van 1991 te hebben verbroken tijdens incidenten in Guerguerat.

Lees ook: Soldaat Polisario vertelt over Marokkaanse drone aanval

Sindsdien zijn er meerdere aanvallen met drones van het Marokkaanse leger geregistreerd in het conflictgebied, wat angst opwekt bij het Polisario. Volgens El Independiente zouden er afgelopen week drie drone-aanvallen zijn geweest, waarbij drie burgers zouden zijn omgekomen.

Lees ook: Marokkaanse drone-aanval: doden en gewonden in grenszone

In zijn laatste jaarrapport, gepubliceerd in oktober, meldt de VN-vredesmissie Minurso dat het nog steeds "informatie ontvangt over aanvallen uitgevoerd door drones van het Marokkaanse leger". In totaal zijn er sinds september 2021 18 vermeende aanvallen met Marokkaanse drones geregistreerd volgens dit rapport, waarbij slachtoffers aan Algerijnse en Mauritaanse zijde zijn gevallen in november 2021 en april 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team