Zoeken

Spanje: fake orka aanval om Marokkaanse hasj te smokkelen

12 februari 2022 - 15:40 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft een netwerk voor hasjhandel van Marokko naar Portugal ontmanteld dat al vijf jaar actief was. Twee verdachten werden gearresteerd en 172 kilo hasj in beslag genomen.

Bij een gezamenlijke operatie in El Puerto de Santa María (Cádiz) door de nationale politie, de Guardia Civil, de douane-inspectie van de belastingdienst en de Portugese politie zijn twee personen van Spaanse en Portugese afkomst gearresteerd, zo meldt Ok Diairo.

Lees ook: Marokko: grote drugshandelaar in de val gelokt

In een opslagplaats werden 160 balen met hasj met een totaal gewicht van 172 kilogram in beslag genomen, naast 63.000 euro aan contanten, mobiele telefoons, een voertuig, een laptop en talrijke documenten die aantonen dat de verdachten deze illegale handel sinds 2016 uitvoerden.

Met zijn zeilboot, waarop hij de hasj laadde, stak de Spanjaard de Straat van Gibraltar over naar de Marokkaanse kust. Eenmaal terug in de Spaanse territoriale wateren vroeg hij marinebijstand om de boot naar de haven te slepen onder het voorwendsel van een defect. Daarna laadde hij de drugs in kleine hoeveelheden in een opslagplaats om op het juiste moment te wachten om ze het land uit te kunnen smokkelen.

Lees ook: Tanger: drugs in houten planken verborgen

Dezelfde drugssmokkelaar legde in juni aan in de jachthaven van Barbate en beweerde te zijn aangevallen door een orka in de Straat van Gibraltar. Tijdens verschillende onderzoeks- en opsporingsoperaties stelde de politie vast dat hij zich bezighield met het smokkelen van hasj naar Lissabon en banden had met een Portugese crimineel bekend voor drugshandel en illegaal bezit van wapens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team