Zoeken

Nieuwe wedstrijd voor Marokkaans elftal?

4 februari 2024 - 21:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen bereiden zich voor op een nieuwe uitdaging na hun teleurstellende prestaties op de 34e editie van de Afrika Cup in Ivoorkust. Volgens lokale media zou er een vriendschappelijke wedstrijd gepland zijn tegen Uruguay, nummer 11 in de FIFA-ranglijst.

Deze vriendschappelijke wedstrijd met Uruguay zou in maart plaatsvinden en wordt gezien als een voorbereiding van coach Marcelo Bielsa op de Copa America. Het continentaal toernooi, dat sinds de eerste editie in 1916 afwisselend elke twee, drie of vier jaar wordt gehouden, zal dit jaar van 20 juni tot 16 juli in veertien verschillende stadions in de Verenigde Staten plaatsvinden, met zestien deelnemende teams uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika en de CONCACAF.

Lees ook: Nieuwe kans voor Atlas Leeuwen na nederlaag op Afrika Cup

Hoewel Marokko niet deelneemt aan de Copa America, biedt de vriendschappelijke wedstrijd tegen Uruguay de Atlas Leeuwen een kans om een sterke prestatie neer te zetten en zo de vroege uitschakeling op de Afrika Cup bij de Marokkaanse supporters enigszins te verzachten.

Lees ook: Versterking voor staf Marokkaans elftal?

Marokko en Uruguay hebben in het verleden tweemaal tegen elkaar gespeeld: een eerste keer op 25 april 1964 in Casablanca, waar Marokko met 2-1 won, en op 28 maart 2015 in Agadir, waarbij Marokko met 0-1 verloor.

Bladna.nl