Zoeken

Marokko en FIFA botsen over datum Afrika Cup 2025

17 februari 2024 - 16:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) houdt voet bij stuk: de 35e editie van de Afrika Cup in 2025 moet plaatsvinden in de zomer, tussen 23 juli en 21 augustus. De FIFA en CAF geven echter de voorkeur aan januari 2025 of januari 2026.

"We hebben voorgesteld om de Afrika Cup in Marokko te laten beginnen in de derde week van juli," aldus een FRMF-bestuurder aan Al-Araby Al-Jadeed. "De voetbalbond wil het toernooi in de zomer organiseren om een maximale publieksopkomst te garanderen, met name van de Marokkaanse diaspora."

Lees ook: Afrika Cup 2025: Fifa zet Marokko onder druk

De FRMF baseert zijn beslissing op drie argumenten. Ten eerste: Marokko stelde als voorwaarde voor het hosten van de Afrika Cup 2025 dat het in de zomer zou plaatsvinden. Ten tweede: het toernooi zal niet samenvallen met het WK voor clubs in de Verenigde Staten, dat in de tweede week van juli eindigt. Ten derde: Marokko beloofde de vijf stadions die de Afrika Cup-wedstrijden zullen huisvesten tegen eind maart 2025 te renoveren. Januari is dus geen optie.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Patrice Motsepe spreekt Marokko tegen

Tijdens een gesprek met CAF-voorzitter Patrice Motsepe en FRMF-voorzitter Fouzi Lekjaâ in Abidjan, stelde FIFA-voorzitter Gianni Infantino voor om de Afrika Cup te verplaatsen naar maart 2025 of januari 2026. Lekjaâ ging hier niet mee akkoord en bleef vasthouden aan de zomerperiode.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team