Zoeken

Paradox Atlas Leeuwen: clubsucces vs teleurstellende Afrika Cup

4 maart 2024 - 15:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal toont een wisselvallig beeld. Terwijl sommige spelers in clubverband excelleren, slaagden ze er niet in om te presteren tijdens de recente Afrika Cup in Ivoorkust. Dit contrast stelt bondscoach Walid Regragui voor een uitdaging bij de selectie voor de komende interlands.

Youssef En-Nesyri is één van de spelers die in clubverband zijn klasse toont. De spits van Sevilla FC scoorde twee razendsnelle doelpunten in de overwinning op Real Sociedad. Ook Abderrazak Hamdallah, Amin Adli en Chadi Riad presteren goed bij hun respectievelijke clubs.

Lees ook: Vloek duurt voort voor Marokkaans voetbalelftal

Aan de andere kant zijn er spelers die het niveau van het WK in Qatar, waar Marokko een historische halve finale behaalde, nog niet hebben teruggevonden. Romain Saïss en Sofyan Amrabat, die bij Manchester United geen vaste basisplaats meer heeft, worstelen met hun vorm.

Lees ook: Regragui en Charai strijden om Ilias Akhomach voor Marokko

Bondscoach Walid Regragui zal bij de selectie voor de komende oefenwedstrijden tegen Angola en Mauritanië rekening moeten houden met de prestaties van zijn spelers in clubverband. Hij moet een team samenstellen dat in staat is om de successen van het WK te herhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team