Zoeken

Marokko bouwt nieuwe terminals op verschillende luchthavens

19 maart 2023 - 14:00 - Economie

©

De raad van bestuur van de Staatsdienst voor Luchthavens (ONDA) heeft vergaderd over het project voor de bouw van terminals op verschillende luchthavens in Marokko, met als doel de exploitatiekosten voor de ONDA en zijn partners te rationaliseren.

Bij de opening van de vergadering benadrukte Mohammed Abdeljalil, minister van Transport en Logistiek, het belang van de luchtvaartsector en de impact ervan op de economische en sociale ontwikkeling van het land, en met name op het toerisme. Vervolgens presenteerde Habiba Laklalech, algemeen directeur van de ONDA, het strategisch plan "Envol 2025", meldt Le Matin.

Lees ook: Marrakech-Menara in top 3 beste luchthavens in Afrika volgens Skytrax

Dit is een investeringsprogramma gericht op de bouw van nieuwe terminals op de luchthavens van Tetouan, Marrakech, Tanger en Agadir, de ontwikkeling van luchtvaartinfrastructuur op verschillende luchthavens, en de uitvoering van studies voor de uitbreiding van de capaciteit van de luchthavens in Casablanca en Dakhla. Deze werken zullen worden gefinancierd door de begroting van 2023. De ONDA heeft ook de ambitie om nieuwe verkeerstorens te bouwen, de luchtvaartnavigatieapparatuur te moderniseren en bij te dragen aan de verbetering van de werkomstandigheden van het personeel.

Lees ook: Marokko gaat luchthavens renoveren

In 2022 hebben de Marokkaanse luchthavens 91% van hun passagiersverkeer teruggewonnen. De ONDA hoopt op een sterke activiteit van het luchtverkeer in 2023 en de bouw van nieuwe terminals op vier van de meest gevraagde luchthavens in Marokko zal hier sterk aan bijdragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team