Zoeken

Luchthaven Laayoune breidt uit

24 december 2022 - 14:00 - Economie

©

Het Nationaal Bureau voor de Luchthavens (ONDA) heeft een onderneming geselecteerd voor de uitvoering van het renovatieproject van de luchthaven van Laayoune.

Het ONDA had een aanbesteding uitgeschreven voor de uitvoering van de renovatie van de luchtvaartinfrastructuur van de luchthaven van Laayoune. Aan het eind van dit proces werd het bedrijf Grands Travaux Routiers (GTR) weerhouden.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens: passagiers keren terug

Door de werkzaamheden zal de ontvangstcapaciteit van de luchthaven toenemen en zal deze ook voldoen aan de internationale normen op het gebied van luchtverkeer, veiligheid en kwaliteit van de dienstverlening.

Lees ook: Luchthaven Agadir krijgt opknapbeurt

Het gaat meer bepaald om de versterking van de verkeerszones en de verharding van de start- en landingsbaan, de uitbreiding van de parkeerterreinen voor vliegtuigen, de verbreding van de wegen die naar de luchthaven leiden en de renovatie van het LED-verlichtingssysteem. De investeringskost voor de renovatie van de luchthaven van Laayoune bedraagt 118,9 miljoen dirham en de werkzaamheden zullen zo’n acht maanden in beslag nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team