Zoeken

Marokko gaat luchthavens renoveren

29 oktober 2022 - 13:00 - Economie

©

De Marokkaanse luchthavendienst ONDA is van plan om in 2023 een bedrag van 4 miljard dirham vrij te maken in het kader van het investeringsplan ’Envol 2025’ om de toeristische sector te ondersteunen.

De investeringen moeten er met name voor zorgen dat de activiteiten van de luchthavens van Marrakech, Agadir en Tanger verder kunnen groeien. ONDA-directeur Habiba Laklalech zegt dat deze luchthavens al ruim voor de gezondheidscrisis te kampen hadden met een verzadiging van de capaciteit, meldt Aujourd’hui le Maroc.

Lees ook: Luchthaven Al Hoceima breidt uit

Met de hervatting van het toerisme wil de dienst de renovatie- en ontwikkelingsprojecten intensiveren. "We hebben reeds een aantal acties in gang gezet op niveau van de luchthavens van Marrakech, Agadir en Tanger, en volgend jaar gaan er nog veel belangrijkere infrastructuurprojecten van start", zegt Laklalech.

De investeringen voor de drie luchthavens zullen in 2023 ongeveer 4 miljard dirham bedragen, aldus dezelfde bron. Het bureau onderzoekt innovatieve financieringsmethoden om de ontwikkelingsprojecten op te starten.

Lees ook: Luchthavens Casablanca en Marrakech in Afrikaanse top 10

In haar actieplan zegt de ONDA ook in te willen zetten op de integratie van hernieuwbare energie in zijn verschillende constructies. "Van nu af aan zullen we bij alle infrastructuurprojecten die we gaan ondernemen de milieudimensie integreren, van het ontwerp tot de bouw van de luchthaven", alfus Habiba Laklalech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team