Zoeken

Marokko verhoogt capaciteit luchthavens

31 december 2022 - 07:00 - Economie

©

De Nationale Luchthavenautoriteit (ONDA) heeft in het kader van haar investeringsplan "Envol 2025" verschillende projecten gelanceerd om de groei van de luchthavenactiviteiten in Marrakech, Agadir en Tanger te bevorderen. Deze werkzaamheden zullen de ontvangstcapaciteit van de drie luchthavens met 25-50% verhogen.

In antwoord op een vraag in het Parlement over investeringen in Marokkaanse luchthavens om de heropleving van het toerisme te ondersteunen, wees Mohammed Abdeljalil, minister van Vervoer en Logistiek, erop dat de ONDA projecten heeft geïnitieerd die momenteel op een aantal luchthavens worden uitgevoerd.

Lees ook: Luchthaven Laayoune breidt uit

De minister zei dat 50 miljoen dirham is geïnvesteerd om de werking van de luchthavens van Marrakech, Agadir en Tanger te verbeteren. De werken zouden de verwerkingscapaciteit van de drie luchthavens met 25-50% kunnen verhogen. De geplande aanpassingsperiode bedraagt ongeveer 15 maanden.

Om gelijke tred te houden met de tegen 2040 verwachte passagiersaantallen zullen andere projecten voor de bouw van nieuwe terminals meer dan 4 miljard dirham vereisen gedurende een bouwperiode van 3 tot 5 jaar.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens: passagiers keren terug

Over de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening op sommige Marokkaanse luchthavens onderstreepte Mohammed Abdeljalil dat er maatregelen zijn genomen om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Onder andere vermeldde hij de uitbreiding van parkeerterreinen op verschillende luchthavens, de plaatsing van videocamera’s en de invoering van een informaticasysteem om problemen in kaart te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team