Zoeken

De nieuwe ambities van Marokko voor toerisme en luchtvaart

26 februari 2023 - 15:00 - Economie

©

Marokko heeft zijn nieuwe ambities voor de luchtvaart- en toerismesector onthuld in 2023. Dit gebeurde tijdens de Connect 2023, die deze week in Tanger plaatsvond.

"Het nationale luchthavennetwerk biedt momenteel een capaciteit voor 39 miljoen passagiers per jaar en zal nog verder worden uitgebreid", verklaarde Habiba Laklalech, algemeen directeur van de staatsdienst voor luchthavens (ONDA), tijdens de Connect 2023. Het doel van de ONDA is om tegen 2030 een capaciteit van 60 miljoen passagiers te bereiken, meldt Les Inspirations Éco. Om deze uitdaging aan te gaan, vertrouwt de ONDA op de veiligstelling en de versterking van traditionele markten voor toeristen in Europa, maar ook op de massale komst van Aziatische toeristen, met name uit China.

Lees ook: Luchtvaartmaatschappijen komen weer massaal naar Marokko

Het Marokkaanse verkeersbureau (ONMT) heeft ook grote ambities. De verschillende indicatoren tonen aan dat Marokko op weg is om zijn niveau van voor de Covid-19-crisis te bereiken. "Aan het einde van 2022 was de programmering van Marokko door luchtvaartmaatschappijen hoger dan voor de gezondheidscrisis", aldus Adel El Fakir, algemeen directeur van het ONMT. Vorig jaar bezochten 10,9 miljoen toeristen Marokko.

Lees ook: Toerismebureau ONMT promoot Marokko bij Amerikanen

Voor 2023 streeft de ONMT naar een capaciteit van 8,2 miljoen zitplaatsen. Er zijn al verschillende overeenkomsten en partnerschappen ondertekend tussen de staatsdienst en luchtvaartmaatschappijen. In totaal zullen 35 nieuwe routes die acht Marokkaanse bestemmingen bedienen, worden gelanceerd tijdens het zomerseizoen van 2023, in samenwerking met tien luchtvaartmaatschappijen.

Bladna.nl