Zoeken

Marokko wil nieuw soort cannabis produceren

18 december 2022 - 08:00 - Economie

©

Het Marokkaans Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten (ANRAC), wil in het licht van de nationale campagne voor het rationaliseren van water, een nieuwe cannabissoort creëren die minder water verbruikt.

Dit werd aangekondigd tijdens de tweede bestuursvergadering van het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Het opgestarte onderzoek zal Marokko in staat zal stellen te beschikken over verbeterde cannabissoorten die zich aan kunnen passen aan de nationale productieomstandigheden.

Lees ook: Noorden: drones om kif-depots te bewaken

Minister Mohammed Sadiki van Landbouw was aanwezig op de bestuursvergadering van ANRAC. Hij meldde dat het agentschap een nieuwe belangrijke stap heeft gezet wat betreft de ontwikkeling van de regulering van cannabis, door de invoer van zaden geschikt voor een industrieel gebruik van cannabis.

Lees ook: Al Hoceima krijgt onderzoekslaboratorium voor legale cannabis

Tijdens de vergadering van het agentschap kwam ook de organisatiestructuur voor producenten en fabrikanten aan bod, die wordt uitgestippeld door een federatie die zich ook bezighoudt met de regulering, de afzet en de valorisatie van het product. Voorts werd besproken hoe de producenten begeleid kunnen worden op het gebied van opleiding en ondersteuning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team