Zoeken

Noorden: drones om kif-depots te bewaken

3 december 2022 - 18:00 - Marokko

©

Geconfronteerd met de wildgroei van kif-depots in de voorsteden tussen Tanger en Larache, heeft de gendarmerie drones ingezet om de smokkelaars op te sporen. Deze drones worden gebruikt om de opslagplaatsen vanuit de lucht te fotograferen en te monitoren.

Al Akhbar meldt dat de operatie plaats vond nadat duidelijk werd dat de opslagplaatsen waren uitgebreid. Het product wordt in hasj verwerkt en vervolgens illegaal over zee naar het buitenland geëxporteerd. Toezicht met drones wordt momenteel getest in bergachtige gebieden om locaties op te sporen waar cannabis wordt geteeld. Het doel is deze gebieden in kaart te brengen zodat de nieuwe wet op de verwerking van deze plant voor therapeutische doeleinden kan worden toegepast

Lees ook: Marokko: drugsbaronnen profiteren van legalisering cannabisteelt

Het dagblad meldt dat onlangs een inval is gedaan in een opslagplaats in de gemeente Zâaroura en dat daarbij bijna 40 ton cannabis in beslag is genomen. De politie ontdekte toen dat een parlementslid tonnen kif in zijn huis had opgeslagen. Het parket van Tanger heeft een nationaal arrestatiebevel tegen het lid uitgevaardigd.

Lees ook: Cannabis met foto van Achraf Hakimi onderschept

Mensen die tijdens deze operatie werden gearresteerd, verklaarden dat de voorraden worden bewaard in opslagplaatsen in afgelegen gebieden waarvan de eigenaars in de stad wonen. De controle operaties met drones worden momenteel uitgebreid om de verschillende opslagplaatsen in kaart te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team