Zoeken

Marokkaanse autoriteiten slopen illegaal gebouwde strandhuizen en restaurants

13 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

De autoriteiten van M’diq-Fnideq zijn een grootschalige operatie gestart om het openbare maritieme domein te bevrijden. Tientallen illegale gebouwen op de stranden zijn al gesloopt.

De operatie begon in de stad Martil, waar illegale constructies op de zeedijk werden gesloopt. De operatie omvat ook de kuststrook van de provincie Fahs-Anjra.

Lees ook: Dar Bouazza ruimt kustlijn op: vaarwel illegale gebouwen en geprivatiseerde stranden

In Tanger, waar de illegale bezetting van het openbare maritieme domein nog prominenter is, is de operatie ook in volle gang. In de wijk Malabata zijn grote delen strand geprivatiseerd door cafés en restaurants, met medeweten van sommige lokale politici. De bewoners van de stad juichen de opruimactie van de autoriteiten toe, die hen nu de kans geeft om ten volle van het strand te genieten.

Ongeveer een jaar geleden benadrukte de Economische, Sociale en Milieu Raad (CESE) in een onderzoek de noodzaak om de bouw op minder dan 100 meter van de zee te verbieden en de stranden vrij te maken om de toegang voor burgers te garanderen.

Lees ook: Sloopgolf bereikt Nador

De Raad merkte op dat de Marokkaanse kustlijn zich uitstrekt over meer dan 3500 km en dat de economische activiteiten die daar plaatsvinden 83% van het bruto binnenlands product van het koninkrijk opleveren en meer dan 50% van de werkgelegenheid creëren. De Raad adviseerde om maatregelen te nemen om de kust te valoriseren en het milieu te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team