Zoeken

Marokko: schokkende aanval in ziekenhuis Inezgane

4 december 2023 - 21:00 - Marokko

©

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een gewelddadige aanval plaats in het ziekenhuis van Inezgane, in de regio Agadir. Het slachtoffer van deze aanval is een arts.

Volgens getuigenissen verzameld door Alyaoum24, werd dokter Karim H., die op de spoedeisende hulp werkte, aangevallen door de begeleider van een patiënt. De dader, de zoon van een andere patiënt op de afdeling, sloeg de arts meerdere keren, wat resulteerde in verwondingen aan het gezicht en de kaak. De politie kwam ter plaatse en arresteerde de belager.

Lees ook: Marokko: lichaam arts in verre staat van ontbinding aangetroffen

Dit incident staat niet op zichzelf, zo herinnert dezelfde bron, verwijzend naar talrijke aanvallen op medisch personeel in Marokko in de afgelopen jaren. Zo werd een verpleegkundige mishandeld door een politieagent in haar kantoor. Het slachtoffer diende een klacht in, wat leidde tot de arrestatie van de aanvaller door de Nationale veiligheidsdienst (DGSN).

Lees ook: Poging tot ontvoering verpleegster in Casablanca

Een ander incident vond plaats waarbij twee zwaar dronken jongemannen een verpleegkundige aanvielen en met de dood bedreigden. De confrontatie ontstond nadat de verpleegkundige weigerde een ernstige wond te hechten die een chirurgische ingreep vereiste.

Bladna.nl