Zoeken

Marokko: 3 jaar cel voor beledigen Koning Mohammed VI

13 januari 2020 - 13:50 - Marokko

©

Mohamed Boudouh, Marokkaanse YouTuber, meer bekend als "Moul l’hanout", is tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het publiceren van video’s over de corruptie binnen de staatsinstellingen.

De vlogger van rond de veertig was begin december gearresteerd na een filmpje te hebben gepubliceerd waarin hij kritiek uitte op de staatsinstellingen en Koning Mohammed VI.

Boudouh werd veroordeeld voor het "beledigen van constitutionele instellingen en aanzetten tot haat", bericht persagentschap AFP.

In de afgelopen weken werden meerdere mensen in Marokko veroordeeld voor publicaties op sociale media. In Tetouan werd de 22-jarige Said Chakor tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het beledigen van Koning Mohammed VI en het personeel van het Saniat Rmel ziekenhuis waar hij werd verzorgd.

Eind december was de jonge rapper Stalin tot vier jaar cel veroordeeld voor zijn kritiek liedje "Fhemna". Dezelfde maand was ook de YouTuber "Moul Kaskita" in Settat tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld voor laster tegen de Marokkanen en de staatsinstellingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team