Zoeken

Marokkaanse douane neemt 2 miljoen mondkapjes in beslag

23 maart 2020 - 13:40 - Marokko

©

De Marokkaanse douane heeft een lading van twee miljoen mondkapjes in beslag genomen die bestemd waren voor de export. De mondkapjes zullen op de Marokkaanse markt worden verkocht.

Meerdere bedrijven die mondkapjes in Marokko produceren hadden een akkoord gesloten om hun goederen naar het buitenland te exporteren, wat al een tiental dagen niet meer is toegestaan in Marokko. Lokaal geproduceerde mondmaskers en ontsmettingsgel mogen niet meer worden uitgevoerd en moeten in Marokko worden verkocht.

Kort na de inbeslagneming gaven de Marokkaanse autoriteiten toestemming voor de verkoop van de mondmaskers in Marokko te verkopen. De verkoop zal onder toezicht van het ministerie van Gezondheid gebeuren. Eventuele kopers kunnen schriftelijk hun aanvraag indienen bij de douane. In hun aanvraag moeten ze de hoeveelheid en de urgentie van de bestelling worden vermeld.

De beoogde structuren zijn onder meer winkelcentra, afvalinzamelingsbedrijven, lokale autoriteiten en delegaties van het ministerie van Gezondheid. Deze structuren hebben dringend behoefte aan medische maskers om hun personeel te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team