Zoeken

Marokko bereidt heropening grens Sebta voor

7 maart 2021 - 20:00 - Marokko

©

In Bab Sebta verwachten de bewoners dat de grens tussen Marokko en de enclave binnen korte tijd wordt heropend. Dit zou een hervatting betekenen van een groot aantal activiteiten die al bijna een jaar stil liggen.

Het optimisme van de plaatselijke bevolking is te verklaren door de renovatie van de grensovergang. Marokko heeft besloten om de grensovergang van Bab Sebta volledig op te knappen en te moderniseren.

El Faro de Ceuta schrijft dat de werken een volledig nieuw beeld geven van de kleine stad. Foto’s van de gerenoveerde grensovergang werden op sociale media gedeeld. Zo werden grotere wachtruimtes aangelegd en zijn ook de cabines voor passagierscontrole vernieuwd.

Ook aan Spaanse kant werd de grensovergang Tarajal II gerenoveerd en uitgerust met moderne controleapparatuur om de drugssmokkel te remmen. Zo werden gezichtsherkenningsapparatuur en elektronische registratiemachines geïnstalleerd.

Het einde van de renovatiewerken betekent vermoedelijk dat de heropening van de grensovergang zeer nabij is, aldus het medium. Of de smokkel van goederen zal worden hervat is minder zeker. Marokko probeert al jaren de illegale handel tussen de enclave en het koninkrijk te stoppen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team