Zoeken

Marokko: ministerie roept op tot preventieve maatregelen tegen slangenbeten

7 augustus 2021 - 20:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft vrijdag een reeks aanbevelingen gepubliceerd om schorpioensteken en slangenbeten te voorkomen.

Jaarlijks worden ruim 25.000 schorpioensteken en 350 gevallen van slangenbeten gemeld in Marokko. In de zomerperiode stijgt het aantal gevallen elk jaar. Voornamelijk kinderen in plattelandsgebieden lopen gevaar.

Lees ook: Marokko: jaarlijks veertigtal kinderen dood door schorpioensteken

In een nota met aanbevelingen roept het ministerie de bevolking op om hun leefomgeving proper te houden een geen afval nabij woningen te dumpen, onkruid te wieden, onnodige voorwerpen te verwijderen en scheuren in muren en daken te repareren.

Ook wordt aangeraden om waakzaam te blijven bij het verplaatsen van meubels of stenen, waar schorpioenen en reptielen zich schuil kunnen houden tijdens de warme zomermaanden.

Lees ook: Slangen en schorpioenen zorgen voor chaos in Fez

Bij een schorpioensteek of een slangenbeet moet onmiddellijk contact worden opgenomen met een gezondheidscentrum. Traditionele behandelingen worden afgeraden om complicaties te voorkomen. Voor noodgevallen moet het antigifcentrum worden gebeld op het nummer 0 801 000 180.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team