Zoeken

Marokko minder veilig voor LGBTQ+-toeristen

5 juni 2024 - 12:00 - Marokko

©

Marokko was lange tijd een geliefde bestemming voor LGBTQ+-reizigers, maar de laatste jaren is het koninkrijk minder veilig geworden voor deze gemeenschap. Homoseksualiteit is nog steeds illegaal in Marokko en er zijn diverse gevallen van discriminatie en geweld tegen LGBTQ+-personen geregistreerd.

Ondanks de wettelijke beperkingen is er in Marokko wel een zekere mate van tolerantie. Zo zijn er homoseksuele bars en clubs in de grote steden, en veel Marokkanen accepteren LGBTQ+-personen in hun privéleven.

Lees ook: Schandaal in Marokko: Marokkaanse stylist gekleed als vrouw op festival

In 2020 werd Inclusive Maroc opgericht, de eerste reisorganisatie in Marokko die zich specifiek richt op LGBTQ+-reizigers. De oprichters, Bilal El Hammoumy en Rania Chentouf, beiden homoseksueel, willen een veilige en inclusieve reiservaring bieden voor LGBTQ+-gasten. Ze werken samen met hotels en gidsen die getraind zijn om LGBTQ+-reizigers te respecteren en te verwelkomen.

Lees ook: Marokko bij minst veilige toeristische bestemmingen voor LHBT’ers

Hoewel Inclusive Maroc succesvol is, zijn er nog steeds risico’s verbonden aan het reizen als LGBTQ+-persoon in Marokko. Het is belangrijk om bewust te zijn van de lokale wetten en gebruiken, en om voorzorgsmaatregelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team