Zoeken

Grote taxi’s persen reizigers af op luchthaven Tanger

22 mei 2024 - 17:00 - Marokko

©

Mensen die via de Ibn Battuta luchthaven in Tanger Marokko reizen, klagen over de hoge prijzen van de grote taxi’s. Ze eisen van de lokale autoriteiten dat er effectieve oplossingen komen.

Passagiers in Tanger betalen soms tot 300 dirham om naar de luchthaven te gaan. Dat is bijna evenveel als een vlucht met een low-costmaatschappij zoals Ryanair of Air Arabia Maroc. Tanja24 meldt dat deze situatie te wijten is aan de lobby van de grote taxi’s, de het monopolie heeft. Reizigers hebben dus geen andere keuze dan gebruik te maken van de dure en financieel belastende diensten van grote taxi’s. De lobby van grote taxi’s zou er alles aan hebben gedaan om alternatieve oplossingen, zoals openbaar vervoer, en elke poging om het transport te diversifiëren, te dwarsbomen.

Lees ook: Taxiprijzen dwarsbomen succes low-cost vluchten in Marokko

Vanwege deze situatie roepen veel reizigers en activisten de lokale autoriteiten op om in te grijpen en effectieve oplossingen te vinden. Ze willen dat er enerzijds diverse transportdiensten tegen redelijke prijzen worden aangeboden en dat er anderzijds een einde komt aan het monopolie van grote taxi’s. Dit zou de reiservaring via de luchthaven Ibn Battuta verbeteren en de transportsector uit de wurgende greep van de taxilobby helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team