Zoeken

Schandaal in Marokko: Marokkaanse stylist gekleed als vrouw op festival

30 november 2023 - 11:00 - Cultuur

©

In een video die viraal ging op sociale media, heeft de Marokkaanse fotograaf en stylist Othman Essahat opschudding veroorzaakt door tijdens het Internationaal Filmfestival van Marrakech (FIFM) een dameskorset te dragen.

De video, gedeeld op X, lokte een golf van reacties uit onder internetgebruikers. Velen noemen de actie van de stylist een provocatie. Othman Essahat stelt dat het niet zijn intentie was om controverse of sensatie te veroorzaken. "Ik had niet verwacht dat het zo zou lopen... Ja, het heeft veel mensen geschokt, maar it’s fashion," verklaarde hij aan H24.

Lees ook: Marokko: man verkleed als vrouw opgepakt na veroorzaken ongeval

Door zijn keuze om een korset te dragen wordt Othman Essahat ook beschuldigd van pro-LGBTQIA+ propaganda, een beschuldiging die hij van de hand wijst. "Ik weet niet waarom ze gestoord worden door een man in een korset, aangezien ik me altijd zo kleed en een stijl heb die van mij is," reageerde hij. Hij voegde eraan toe vastbesloten te zijn om zijn leven te leiden zoals hij dat wil, zonder zichzelf te beperken.

Lees ook: Vrijgezellenfeest in Marrakech: als vrouw verklede toerist gearresteerd

Tijdens een eerdere editie van het festival droeg Essahat een rok. Dit jaar koos hij voor een korset, het resultaat van een samenwerking met styliste Mina Binebine. "We hebben een outfit kunnen maken die mij vertegenwoordigt: sober, chic en met veel details. Het deed me denken aan de outfits die Lady Gaga droeg in haar serie American Horror Story. Alleen was ik die dag de ’horror story’ voor sommige Marokkanen, naar het schijnt," zei hij.

Bladna.nl