Zoeken

Marokko wil militaire samenwerking met VS versterken

17 januari 2021 - 19:20 - Marokko

©

Tijdens een bijeenkomst in Rabat tussen de Marokkaanse onderminister van Defensie Abdellatif Loudiyi, en de Amerikaanse onderminister van defensie, Anthony Tata, is de militaire samenwerking tussen Marokko en de Verenigde Staten besproken. De Amerikaanse functionaris is voor een driedaags werkbezoek naar Marokko gereisd.

De Generale Staf van het Marokkaanse leger (FAR) heeft in een verklaring laten weten dat de bijeenkomst werd gehouden in het kader van de elfde zitting van de Defence Advisory Committee (DCC), meldt persbureau MAP. Tijdens de zitting is het strategische partnerschap tussen de twee landen besproken.

Loudiyi en Tata hebben na afloop van de bijeenkomst hun plannen bekend gemaakt om de eeuwenoude relaties verder te ontwikkelen in de geest van vriendschap, wederzijds begrip en gedeeld vertrouwen.

De Marokkaanse onderminister nodigde het Amerikaanse ministerie van Defensie uit om de samenwerkingsmogelijkheden voor het opzetten van gezamenlijke defensie-industrieprojecten in Marokko verder te onderzoeken.

Bladna.nl