Zoeken

Marokko-VS ontwikkelen routekaart voor militaire samenwerking

11 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

Generaal James McConville, de stafchef van het Amerikaanse leger, werkt aan de uitvoering van de routekaart waarvoor Rabat en Washington een overeenkomst hebben ondertekend, in het kader van hun samenwerking op defensiegebied. Hij was vorige week op officieel bezoek in Marokko.

Tijdens dit bezoek bespraken generaal James McConville en hoge Marokkaanse ambtenaren, waaronder onderminister van Defensie Abdellatif Loudiyi, en Abdelfatah Louarak, Generaal van het Marokkaanse leger en huidig Inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces, de tenuitvoerlegging van de "routekaart voor defensiesamenwerking" tussen de Verenigde Staten en Marokko, meldt Assabah.

Lees ook: Amerikaanse generaal noemt veiligheidspartnerschap met Marokko "cruciaal"

De routekaart, die in 2020 door beide partijen werd ondertekend, heeft tot doel het Marokkaanse leger te moderniseren en de inspanningen te richten op het gezamenlijk en doeltreffender aanpakken van de regionale dreigingen.

Een ander gespreksonderwerp was de jaarlijkse deelname van Marokko aan meer dan 100 militaire oefeningen met de VS, waaronder African Lion, de grootste jaarlijkse militaire oefening in Afrika. "De ontmoeting met onze langdurige en zeer capabele partners in Marokko, heeft ons in staat gesteld te bespreken hoe we de samenwerking op gebied van gemeenschappelijke prioriteiten, zoals opleiding, professionele militaire scholen en de ontwikkeling van onderofficieren, verder kunnen versterken", aldus James McConville.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team