Zoeken

Marokko betuigt medeleven na tragedie Meronberg in Israël

4 mei 2021 - 20:20 - Marokko

©

Marokko heeft via zijn verbindingskantoor in Tel Aviv zijn medeleven betuigd aan het Israëlische volk naar aanleiding van de drukte en het gedrang waarbij 45 doden en 150 gewonden vielen tijdens een pelgrimstocht in Israël afgelopen donderdag.

De ramp vond plaats bij een bedevaartsplaats in het noorden van Israël. Het was de grootste openbare bijeenkomst sinds de uitbraak van de coronapandemie in het land. De pelgrims vierden Lag Ba’Omer aan de tombe waar rabbi Shimon bar Yochai en zijn zoon Eleazar begraven zouden zijn. Die die twee hebben een grote historische en spirituele betekenis voor het joodse geloof.

Marokko zei dat het "met diepe droefheid kennis nam van de zeer ongelukkige tragedie die resulteerde in het verlies van mensenlevens tijdens de vieringen op de berg Meron," schrijft het verbindingskantoor in Tel Aviv in een Twitter-bericht. Ook heeft de Marokkaanse vertegenwoordiging "haar oprechte deelneming en medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers en de gewonden een spoedig herstel toegewenst".

Tienduizenden mensen namen donderdagavond deel aan een jaarlijkse pelgrimstocht naar Meron, die uitliep op een nachtmerrie. Er ontstond een dodelijke stormloop. Het dodental bedraagt 45 doden en 150 gewonden. Volgens premier Benyamin Netanyahu gaat het om "een van de ernstigste rampen" in de geschiedenis van Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team