Zoeken

Aanstaande opening Marokkaans verbindingsbureau in Tel Aviv

1 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

Er is meer duidelijkheid over de heropening van het Marokkaans verbindingsbureau in Tel Aviv. Het gebouw is inmiddels volledig gerenoveerd.

Het gebouw van de Marokkaanse diplomatieke missie is volledig gerenoveerd, en bij de ingang is een naamplaat aangebracht met de tekst "Koninkrijk Marokko" in het Hebreeuws en het Engels. Nog enkel wat afwerkingswerk en alles is gereed voor de opening van het Marokkaanse verbindingskantoor in Tel Aviv, aldus de plaatselijke pers.

Lees ook: Verbindingskantoor Israël in Marokko geopend

Het gebouw is gelegen aan de HaYarkon Straat, waar de ambassades van de Verenigde Staten, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, India, Turkije en Rusland zijn gevestigd. In januari bracht een Marokkaanse delegatie een bezoek aan Israël om de heropening van het verbindingsbureau voor te bereiden.

Marokko normaliseerde in december 2020 de diplomatieke betrekkingen met Israël in ruil voor de erkenning door de VS van de soevereiniteit van het koninkrijk over de Sahara. Sindsdien hebben de twee partijen zich ingespannen om de betrekkingen terug op gang te brengen. De Hebreeuwse staat heeft zijn vertegenwoordiging in Marokko heropend, 20 jaar na de sluiting ervan. David Govrin, van 2016 tot 2020 ambassadeur van Israël in Egypte, is de Israëlische zaakgelastigde. Deze laatste heeft nog steeds geen kantoor gevonden om te huren in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team