Zoeken

Drama in Tanger: Israël betuigt medeleven

11 februari 2021 - 10:40 - Marokko

©

Israël heeft 24 uur na de dramatische gebeurtenis in Tanger waarbij 29 mensen zijn omgekomen toen een naaiatelier overstroomde, medeleven betuigd aan de "Marokkaanse broeders".

"We betuigen onze diepste condoleances aan de families van de slachtoffers van de tragedie die de arbeiders in een fabriek in Tanger heeft getroffen, gevangen door het regenwater dat daar naar binnen sijpelde en het leven kostte aan minstens 24 mensen. Onze harten zijn bij jullie, onze broeders en zusters in Marokko, tijdens deze pijnlijke ramp", tweette het officiële Arabischtalig Hebreeuwse staatsaccount @IsraelArabic.

Op maandag 8 februari 2021 werden de medewerkers van een illegaal naaiatelier verrast door een overstroming van de kelderruimte veroorzaakt door de regenval. De villa waarin de werkplaats zich bevond is het eigendom van een Marokkaan die in het buitenland woont. De meeste slachtoffers overleden door elektrocutie omdat de overstroming een kortsluiting veroorzaakte. De lichamen zijn inmiddels overgedragen aan de families zodat ze begraven kunnen worden. De werkplaats zou al twintig jaar bestaan.

Het dodental is sinds maandag gestegen van 24 naar 29. De eigenaar van de villa behoort tot de tien overlevenden van de tragedie. Zodra zijn gezondheid het toelaat zal hij worden verhoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team