Zoeken

Marokko geeft instructies aan zijn onderdanen in Israël

10 oktober 2023 - 20:00 - Marokko

©

In het licht van de verrassingsaanval van de Palestijnse islamistische beweging Hamas, heeft het Marokkaanse verbindingskantoor in Tel Aviv veiligheidsaanbevelingen gegeven aan Marokkaanse onderdanen die zich in Israël bevinden.

Terwijl de bombardementen in zowel Israël als de Gazastrook voortduren, adviseert het Marokkaanse verbindingskantoor zijn burgers in Israël om zich te houden aan de veiligheidsrichtlijnen van de Israëlische autoriteiten. In een bericht op X stelt het kantoor ook een speciaal telefoonnummer (00 972 587 111 647) beschikbaar voor vragen of hulp.

Lees ook: "Heroïsche operatie": PJD reageert op aanval Israël

Afgelopen zaterdag lanceerde Hamas de operatie "Al-Aqsa Flood" tegen Israël rond 06:30 uur. In totaal zouden ruim 5000 raketten zijn afgevuurd. Israël reageerde onmiddellijk met tegenaanvallen. Het dodental is hoog: in Israël zijn meer dan 900 doden en 2600 gewonden gevallen sinds het begin van de gevechten. Aan Palestijnse zijde melden de lokale autoriteiten 687 doden en 3727 gewonden. De Israëlische premier Benyamin Netanyahu waarschuwde dat elke locatie waaruit Hamas opereert "zal worden verwoest" en dat de huidige grootschalige aanval op de Gazastrook "ongekend intensief" zal zijn.

Lees ook: Marokkaanse hackers vallen Israël aan

In reactie hierop roept Marokko, als voorzitter van de huidige sessie van de Raad van de Arabische Liga op ministerieel niveau, op tot een spoedbijeenkomst van de raad van Arabische ministers van Buitenlandse Zaken. Het doel is overleg en coördinatie over de verslechterende situatie in de Gazastrook en de militaire acties tegen burgers, alsook het zoeken naar manieren om deze gevaarlijke escalatie te stoppen. Gesprekken zijn gaande om de bijeenkomst deze week bij de Arabische Liga in Caïro te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team