Zoeken

Marokko onderhandelt aankoop Turkse aanvalsschepen en korvet

15 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

Marokko wendt zich opnieuw tot Turkije om zijn bewapening te versterken. Deze keer wil het koninkrijk aanvalsschepen en een korvet verwerven.

Marokko onderhandelt sinds oktober 2021 met Turkije over de aankoop van 7 snelle aanvalsschepen (Fast Attack Craft) en een korvet (kleiner oorlogsschip) van de Turkse scheepswerf Gölcük, voor een bedrag van 222 miljoen dollar, meldt de informatiesite Tactical Report die gespecialiseerd is in defensiekwesties.

Lees ook: Marokko gaat Frans raketsysteem aanschaffen

Het gespecialiseerde forum FAR-Maroc, legt op zijn Facebook-pagina uit dat de bestelde Turkse schepen, de vier snelle aanvalsschepen van de Koninklijke Marine zullen vervangen. De technologie van deze schepen is verouderd en het onderhoud ervan wordt steeds duurder.

Lees ook: Marokko, een opkomende militaire macht in de regio

De nieuwe aanvalsschepen zijn een verbeterde variant van de Kilic II Fast Attack Craft klasse en zijn qua grootte en capaciteit gelijk aan de schepen die in dienst zijn bij de Turkse marine, aldus de mededeling. Het korvet is van de Ada-klasse en heeft een helihaven voor de inzet van drones voor verkenning en toezicht. Volgens bronnen in Rabat zal de bestelling in het tweede kwartaal van dit jaar aan Marokko worden geleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team