Zoeken

Marokko wil Turkse patrouilleboten kopen

20 oktober 2021 - 10:40 - Marokko

©

Marokko wenst 10 snelle patrouilleboten aan te schaffen van het type ARES 35 FPB en 5 boten van het type ARES 80 SAT, die in Turkije worden vervaardigd. Er zijn hierover besprekingen tussen de twee partijen.

Marokko is sinds afgelopen juli in gesprek met Turkije voor de aankoop van boten van de Turkse scheepswerf Ares Shipyard voor de Koninklijke Marine, meldt Tactital Report, een website gespecialiseerd in veiligheids- en defensievraagstukken in de Mena-regio. Het gaat om de aankoop van 10 snelle patrouilleboten ARES 35 FPB en 5 SAT ARES 80-boten.

Lees ook: Marokko: sterke stijging invoer Turkse wapens

De ARES 35 FPB is een snelle patrouilleboot ontwikkeld door Ares Shipyard. De boot heeft een lengte van 11,9 meter, haalt de buitengewone snelheid van meer dan 35 knopen en beschikt over zeewerende kenmerken die voldoen aan de meest uitdagende milieuomstandigheden, aldus de Turkse scheepswerf op haar website. Het is ontworpen voor illegale migratie, opsporing en redding, bestrijding van mensenhandel en veiligheid.

De ARES 80 SAT heeft een lengte van 24 meter en is uitgerust met een zelfstabiliserend, op afstand bediend marinewapensysteem om veelzijdige vuurkracht te leveren, die kan worden aangepast aan een grote verscheidenheid van mogelijke scenario’s. Het vaartuig is ontworpen voor snelle aanvals-, bewakings- en patrouillemissies door speciale strijdkrachten en kan snelheden tot 45 knopen bereiken.

Lees ook: Koninklijke Marine krijgt patrouilleboot van de nieuwste generatie

De aankoop van deze snelle patrouilleboten voor de Marokkaanse kustwacht zal de capaciteit van de Koninklijke Marine versterken om de kust te bewaken en illegale immigratie en smokkelnetwerken te bestrijden, schrijft het forum FAR-Maroc op zijn Facebookpagina.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team