Zoeken

Marokko wil ’made in Morocco’ een impuls geven

20 december 2020 - 14:40 - Economie

©

Marokko wil 9 miljard van de 20 miljard dollar die jaarlijks wordt besteed aan de invoer van goederen uit het buitenland, gaan uitgeven aan producten van Marokkaanse makelij. Het voornemen is onderdeel van het industriële herstelplan voor 2021-2023.

Tijdens een web-conferentie georganiseerd door Attijariwafa bank en het Ministerie van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie, is besproken hoe de Marokkaanse economie weer kan worden aangejaagd na de coronavirus-pandemie.

Attijariwafa bank en het ministerie hebben een digitale projectenbank opgericht, waar Marokkaanse bedrijven zich op kunnen inschrijven. Deze bedrijven zullen gebruik kunnen maken van geld dat voorheen bestemd was voor de invoer van buitenlandse producten. Op dit moment hebben 100 bedrijven zich ingeschreven op de projectenbank. Het is de bedoeling dat er nog 400 bedrijven bij gaan komen.

Volgens de minister van Industrie, Moulay Hafid Elalamy, moet in het vierde kwartaal van 2021 zo’n 3 miljard dollar van de kosten voor de Marokkaanse import zijn vervangen door producten die in het koninkrijk zijn gemaakt. Ook wil de minister deze overgang van het invoeren van producten naar het stimuleren van de Marokkaanse productie, aangrijpen om er jonge ondernemers bij te betrekken. Op 11 november zijn tevens 17 investeringsovereenkomsten ter waarde van 95 miljoen dollar ondertekend, die ook onderdeel zijn van het industriële herstelplan voor 2021-2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team