Zoeken

Duitsland helpt Marokkaanse economie met 1,3 miljard euro

5 december 2020 - 14:20 - Economie

©

Duitsland helpt Marokko met een bedrag van 1,387 miljard euro om de economie weer op gang te brengen en om het coronavirus in het koninkrijk te bestrijden. Een bedrag van 202,6 miljoen euro wordt in donaties aan Marokko gegeven omwille van ontwikkelingssamenwerking.

De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen hebben per telefoon de samenwerking tussen Duitsland en Marokko besproken. De twee landen werken op veel gebieden met elkaar samen en de diplomatieke banden zijn goed. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verheugd over de financiële bijdrage van Duitsland.

Er zal ook een bedrag gaan naar het garantiefonds en het nationaal fonds om het coronavirus te bestrijden in Marokko, namelijk 717 miljoen euro. De landen hebben een partnerovereenkomst getekend voor de jaren 2020-2022. Voor de eerste fase stelt Duitsland een bedrag van 250 miljoen euro beschikbaar.

Om de Marokkaanse economie een impuls te geven, zal ongeveer 420 miljoen euro worden gebruikt. De bedoeling is dat het geld wordt gebruikt voor hervormingen in de financiële sector en voor duurzame projecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team