Zoeken

Marokko injecteert 150 miljard dirham in investeringsfonds Mohammed VI

4 december 2022 - 16:00 - Economie

©

Het Mohammed VI-investeringsfonds, opgericht bij koninklijk besluit in 2020, zal worden versterkt om een aantal belangrijke projecten te financieren, zegt Mohcine Jazouli, de aangestelde minister voor investeringen, convergentie en evaluatie van het openbare beleid.

Marokko wil de financiering van het Mohammed VI-investeringsfonds verhogen tot 150 miljard dirham. Onder leiding van voormalig ambassadeur van Marokko in Frankrijk, Mohamed Benchaaboun, heeft het fonds tot doel partnerschappen aan te gaan met de particuliere sector en leningen te verstrekken aan bedrijven die actief zijn in sectoren zoals hernieuwbare energieën en nieuwe technologieën.

Lees ook: In Marokko investeren wordt nog gemakkelijker

Dit "zal worden uitgevoerd aan de hand van het nieuwe investeringshandvest dat voorziet in financiële en fiscale prikkels voor bedrijven uit de privé-sector". Volgens minister Mohcine Jazouli zijn de doelstellingen haalbaar, "aangezien wij verwachten dat we tegen het einde van dit jaar zo’n 100 miljard dirham zullen ophalen". Hij merkt daarbij op dat tegen 2026 hoogstwaarschijnlijk meer dan 50 miljard dollar opgehaald zal worden.

Lees ook: Marokko investeert 90 miljard dirham in groene waterstof

In 2022 investeerde de overheid 22 miljard dollar. Volgens de begrotingswet voor 2023 is er een bedrag voorzien voor investeringen van ongeveer 28 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team