Zoeken

Luchthaven Al Hoceima breidt uit

13 juli 2022 - 17:00 - Marokko

©

De uitbreidingsplannen van de luchtvaartautoriteit ONDA voor de luchthaven van Al Hoceima gaan binnenkort van start. Ze zullen worden uitgevoerd door de Marokkaanse onderneming VIAS, die gespecialiseerd is in werkzaamheden aan wegen, autosnelwegen en luchthavens.

"VIAS heeft de in april jongstleden uitgeschreven aanbesteding voor de aanleg van deze infrastructuur gewonnen, voor een bedrag van 210,9 miljoen dirham", aldus een verklaring van de ONDA. Het bedrijf concurreerde voor dit contract met het bedrijf Les Grands Travaux Routiers.

Lees ook: Heropening luchtruim: luchthavens noord-Marokko profiteren het meest

De werken hebben betrekking op de verlenging van de start- en landingsbaan met 700 meter, de versterking en de uitbreiding van de vliegtuigparking, de bouw van luchtvaartinfrastructuur die het onthaal van de Boeing 747-800 mogelijk maakt en een nieuwe controletoren, voor een totaalbudget van 255 miljoen dirham.

Lees ook: Luchthaven Dakhla uitgebreid

Het doel is tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van het luchtverkeer en de de beste ontvangstvoorwaarden aan te bieden voor passagiers, zo onderstreept dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team