Zoeken

Marokko-Kroatië: Halilhodzic weet hoe Marokko kan winnen

21 november 2022 - 16:00 - Sport

©

Voormalig bondscoach Vahid Halilhodzic heeft ondanks zijn ontslag nog steeds een succesvolle deelname van Marokko aan het WK 2022 in Qatar voor ogen. Hij noemt daarbij het geheim dat de Atlas Leeuwen kan helpen hun eerste wedstrijd tegen Kroatië op 23 november te winnen.

"Ik heb niets slechts te zeggen over Marokko. [...] Wat ik wil zeggen is dat het geheim tot succes van Marokko in de wedstrijd tegen Kroatië de discipline van het team, het gedrag en de nauwkeurigheid van de tactische taken op het veld zijn", vertelde coach Vahid aan de Kroatische medium Sport1.

Lees ook: Noussair Mazraoui: "We kunnen geschiedenis schrijven" in Qatar

De voormalige coach van de Atlas Leeuwen gaf ook commentaar op zijn ontslag. Hij lijkt er erg boos over te zijn. "Ik kom ook niet terug op dit verhaal, ik wil het zo snel mogelijk vergeten", zei hij. Toch voegde hij eraan toe dat alles wat hij in Marokko had gedaan, niet voldoende was om coach van het Marokkaans elftal te blijven.

Lees ook: Achraf Hakimi bij beste spelers op WK Qatar

"Als we er nu over praten, zie je dat we in de voorronde een gemiddelde van minstens drie doelpunten per wedstrijd hadden, wat zeer effectief was", aldus de coach, die Marokko kwalificeerde voor het WK 2022 in Qatar. "Vandaar dat alles wat mij is overkomen een beetje moeilijk te accepteren is,… vooral als als mens is het voor mij moeilijk te accepteren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team