Zoeken

Mustapha Hadji rekent af met Vahid Halilhodzic

30 november 2022 - 10:00 - Sport

©

De voormalige Marokkaanse international Mustapha Hadji heeft na de overwinning van Marokko op België op zondag (2-0) de prestaties van de nationale ploeg op het WK geanalyseerd en de werkomstandigheden met voormalig coach Vahid Halilhodzic uit de doeken gedaan.

De voormalige assistent van Vahid Halilhodzic prees in een interview met RMC Sport de prestaties van de afgelopen maanden, vooral de behaalde resultaten in deze sterke groep op het WK. "We wisten dat het moeilijk zou worden in deze groep, maar we hebben het goed aangepakt. Misschien geloofden we niet genoeg tegen Kroatië, maar tegen België was ons geloof sterk genoeg," zei hij.

Lees ook: Vahid Halilhodzic "teleurgesteld in Mustapha Hadji"

Mustapha Hadji meent dat de opmerkelijke vooruitgang van de Atlas Leeuwen te danken is aan het vertrek van Vahid Halilhodzic. Hij beschreef de ex-coach als "te hard" voor de spelers. "Ik neem het Vahid niet kwalijk, maar de spelers voelen zich nu vrij. Vahid had te veel discipline. Sommige voetballers kwamen tegen hun zin naar de training. Met Valid was het moeilijk. Na een tijdje verlies je de spelers omdat je te hard bent."

Lees ook: Mustapha Hadji reageert op geruchten over ontslag door Marokkaanse voetbalbond

"Het is erg moeilijk om met hem te praten. Ik heb veel respect voor hem omdat ik veel van hem geleerd heb. Maar op menselijk vlak is het ingewikkeld en echt heel moeilijk. Vahid bleef geloven in het voetbal van de jaren 80 of 90. Dat is moeilijk voor deze generatie. En op een gegeven moment moet men flexibiliteit tonen... Dat is een probleem voor Vahid," aldus Mustapha Hadji.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team