Zoeken

Marokko: kritiek op regering na intrekken wetsvoorstel

28 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

De parlementsleden van de oppositie zijn woedend op de regering Akhannouch omdat zij vier wetsvoorstellen heeft ingetrokken, waaronder een wetsvoorstel over het tijdelijk gebruik van openbare plaatsen.

Vrijwel een jaar nadat het werd goedgekeurd door de vorige regering, is wetsontwerp nr. 03.19 betreffende de tijdelijke bezetting van openbare plaatsen uit het wetgevingsproces geschrapt door de nieuwe regering onder leiding van Aziz Akhannouch, zo meldt Al Ahdath Al Maghribia.

De regeringsleider heeft de voorzitter van het Parlement, Rachid Talbi Alami, een brief gestuurd waarin hij eist dat dit wetsontwerp wordt ingetrokken, samen met drie andere wetsontwerpen over de wijziging van het wetboek van strafrecht, mijnbouw en sociale zekerheid voor ouders.

Het intrekken van het wetsontwerp over het tijdelijk gebruik van openbare plaatsen heeft de woede gewekt van parlementsleden van de oppositie. Ze stellen dat het wetsontwerp "de noodzakelijke bescherming van het openbaar domein wil waarborgen en regels wil invoeren die rekening houden met de specifieke omstandigheden bij het gebruik ervan."

De intrekking effent de weg voor de definitieve bezetting van openbare plaatsen en eigendommen, aldus de oppositie. Ze veroordelen ook het stilzwijgen van de regering over de redenen voor de interekking. "Elke regering heeft het recht om wetsvoorstellen in te trekken, zolang ze maar haar besluit rechtvaardigt," zegt Rachid Hamouni, leider van de PPS-parlementsfractie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team