Zoeken

Droogte Marokko: verbod om openbare plaatsen schoon te maken met water

21 februari 2022 - 17:00 - Marokko

©

Om het hoofd te bieden aan de waterschaarste die Marokko teistert, heeft de regering lokale overheden gevraagd om dringend maatregelen te nemen, om er zo voor te zorgen dat de beschikbare watervoorraden rationeel worden beheerd.

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken heeft de activering aanbevolen van "de prefectorale en provinciale commissies betreffende het beheer van water, waarin bij artikel 89 van wet 36-15 is voorzien", aldus een verklaring van het ministerie.

Lees ook: La Niña, waarschijnlijke oorzaak van droogte in Marokko

Deze wettelijke bepaling heeft tot doel "te zorgen voor de coördinatie van en het toezicht op de uitvoering van de nodige acties voor een rationeel beheer van de beschikbare watervoorraden, teneinde de voorraad in stand te houden en om de drinkwatervoorziening te kunnen garanderen in de best mogelijke omstandigheden".

Er zijn ook andere "aanvullende acties" gepland, zoals met name de lancering van bewustmakingscampagnes voor de bescherming van de watervoorraden en de rationalisering van het waterverbruik.

Lees ook: Marokko: preventieve maatregelen tegen waterschaarste

Minister Laftit heeft de plaatselijke autoriteiten ook verzocht het wassen van openbare wegen en pleinen met drinkwater te verbieden. Dit is ook het geval voor illegale wateronttrekking uit boorgaten, putten, bronnen, rivieren en irrigatiekanalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team