Zoeken

Wetsvoorstel inzake amnestie voor gevangenen Hirak Rif

23 april 2022 - 21:40 - Marokko

©

Een nieuw wetsontwerp betreffende de gevangenen van Hirak Rif zal binnenkort in het Marokkaans parlement worden behandeld. In de tekst, die is ingediend door de secretaris-generaal van de Verenigde Socialistische Partij (PSU), Nabila Mounib, wordt een algemene amnestie voor hen voorgesteld.

Het wetsvoorstel, dat al sinds 2018 in de laden lag, werd weer opgediept door het parlementslid, dat zich bijzonder inzet voor de verdediging van de Hirak-gevangenen. Nabila Mounib roept op tot de invrijheidstelling van alle gedetineerden om "een streep te zetten onder de marginalisering, uitsluiting en onderdrukking waaronder deze regio gebukt ging".

Lees ook: HRW vraagt Mohammed VI klacht tegen Rif-activist in te trekken

"De situatie van jongeren uit de regio in de gevangenis en de zware straffen die hen werden opgelegd, enkel en alleen omwille van hun eisen, die de regering zelf als legitiem en gerechtvaardigd heeft bestempeld, zijn onaanvaardbaar en vragen om actie", aldus de tekst van het wetsontwerp, die sinds 17 februari op tafel ligt. Deze jongeren beschikken volgens de initiatiefnemer "over belangrijke vaardigheden en talenten die van nut kunnen zijn voor het land en de regionale ontwikkeling en welvaart".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team