Zoeken

Marokko: korte broeken binnenkort verboden voor mannen?

11 juni 2020 - 16:00 - Marokko

©

Op sociale media werd een campagne gestart waarin wordt omgeroepen tot een verbod op korte broeken voor mannen in Marokko.

"Draag wat je wil thuis, maar respecteer anderen in de openbare ruimte", luidt het bericht.

Volgens verschillende bronnen wordt de campagne gevoerd door radicaal islamitische bewegingen in Marokko. Internetgebruikers die de campagne helpen verspreiden, hekelen het "onaangenaam zicht van korte broeken in onze buurten, op onze markten en in openbare instellingen".

De initiatiefnemers roepen "waardige mannen" die "de mensen om hen heen en de moslimgemeenschap willen beschermen", op om zich te verzetten tegen deze dresscode en het populaire gezegde in praktijk te brengen: "Eet wat je lekker vindt en kleed je volgens wat mensen graag zien".

Mannen die korte broeken dragen worden in de campagne ook aangesproken: "Hoe voel je je beste man, wanneer je met een korte broek voor de mensen loopt? Stel je voor dat iemand zo walgelijk gekleed voor je zus, dochter of vrouw loopt. Als je dat accepteert, ben je een bedrogen man. Kleed je thuis zoals je wilt, maar in de openbare ruimte moet je jezelf disciplineren en anderen respecteren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team