Zoeken

Sofia Taloni verontschuldigt zich voor homojacht

16 mei 2020 - 14:00 - Gemeenschap

©

Sofia Taloni, in Turkije gevestigde Marokkaanse transgender en influencer, heeft haar excuses aangeboden voor de lasterlijke campagne die ze tegen de homoseksuele gemeenschap in Marokko heeft gestart.

In een video op sociale media zegt Sofia Taloni dat ze er spijt van heeft dat haar advies in Marokko was gebruikt om "homoseksuele mannen te vervolgen in plaats van ze een plaats te geven in de samenleving".

"Het was mijn bedoeling om homoseksualiteit te normaliseren, zodat ze niet langer worden uitgesloten.", aldus de influencer die haar volgers had aangemoedigd om apps voor homoseksuelen te installeren en homoseksuele kennissen, familieleden of buren te lokaliseren.

"Ik wilde letterlijk dat mensen naar homo’s zouden gaan kijken als de man of vrouw die in het huis ernaast woont om een einde te maken aan de negatieve vragen over wie ze zijn, hoe ze eruit zien en hoe ze leven", vertelde ze in een verklaring aan Reuters.

Sofia Taloni stelt enkel te hebben willen tonen "hoeveel mensen homoseksueel zijn in Marokko", met als doel "homoseksualiteit te humaniseren".

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team