Zoeken

Marokko richt zich op de koosjere markt

12 april 2021 - 20:20 - Economie

©

De Marokkaanse Vereniging van Exporteurs (Asmex) en de European Kosher Organization hebben een overeenkomst ondertekend waarmee Marokko zich gaat richten op de koosjere markt.

Met de overeenkomst wordt er in Marokko een systeem opgezet voor de productie en promotie van koosjer voedsel. Marokkaanse voedselproducenten moeten hiermee ondersteuning krijgen voor het produceren van koosjere voeding. Daarnaast moeten deze producten ook worden gekeurd door een instantie die ze kan certificeren als koosjere producten.

Door de deze nationale strategie moeten Marokkaanse bedrijven worden aangemoedigd en ondersteund om een koosjer label te bemachtigen. Het is de bedoeling dat Marokko hiermee een stevige positie gaat krijgen in de internationale koosjer- en halal-markt.

Ook gaat er elke twee jaar een beurs in Marokko georganiseerd worden om de ontwikkeling van de halal- en koosjer-voedselproductie in het koninkrijk te stimuleren. Volgens Asmex zal de Marokkaanse export door deze samenwerking worden versterkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team