Zoeken

Marokko: Sound Energy heeft ambitieuze plannen voor gaswinning

6 mei 2021 - 16:20 - Economie

©

Het Engelse olie- en gasbedrijf Sound Energy, dat in 2023 gaat beginnen met de exploitatie van een gasveld in Marokko, is ambitieus. De Engelsen willen Algerije naar de kroon steken als grootste leverancier van vloeibaar aardgas op de Marokkaanse markt.

Het Engelse bedrijf Sound Energy dat een exploratievergunning heeft gekregen voor een gasveld bij Tendrara, is van plan om in 2023 te starten met de bouw van een installatie die tegen 2025 ongeveer 100 miljoen kubieke meter vloeibaar gas (LNG) per jaar op moet leveren. Dit is 9% van de jaarlijkse behoefte aan LNG in Marokko. De informatie over de plannen is door een anonieme deskundige toevertrouwd aan de website Medias24.

Volgens de bron van de website heeft Sound Energy, dat in 2018 het exploratiecontract met de Marokkaanse staatsoliemaatschappij ONHYM heeft ondertekend, studies uitgevoerd om te bepalen wat hun bijdrage aan de Marokkaanse aardgasvoorziening zou zijn in de periode 2025-2030. "Na een fase van exploratie en bevestiging van reserves, zal Sound Energy eindelijk het gas kunnen verkopen", vertelt de expert.

Het Engelse energiebedrijf is volgens de deskundige bijna klaar om LNG op de Marokkaanse markt te brengen, al zal er in het begin nog geen gas uit het Tendrara-veld worden verkocht, maar vloeibaar aardgas uit Algerije en Spanje. Sound Energy wil zich gaan richten op de gasvoorziening van energiecentrales en de lokale industriële markt.

Voor het proces om het aardgas vloeibaar te maken hebben de Engelsen een overeenkomst gesloten met het Italiaanse "Italie Fluides". Het gas zal worden omgezet in een vloeistof in een installatie die nabij het gasveld bij Tendrara gaat worden gebouwd. Voor de distributie van het gas in Marokko heeft Sound Engery een overeenkomst gesloten met het Marokkaanse bedrijf Afriquia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team