Zoeken

Marokko: "Koning houdt persoonlijk toezicht op alles wat wordt gedaan"

27 april 2020 - 13:20 - Marokko

©

Premier Saadeddine El Othmani heeft vorige week tijdens een videoconferentie met de parlementspartijen een overzicht gegeven van de maatregelen die werden getroffen tegen de coronavirus pandemie in Marokko.

De gesprekken tussen de partijleiders hadden betrekking tot de maatregelen die reeds werden getroffen maar ook de beslissingen die moeten worden genomen om de impact van de epidemie op sociaal, economisch en gezondheidsvlak te verminderen.

Volgens een verklaring van het kabinet was deze vergadering "een gelegenheid om het debat te verdiepen en politieke partijen hun rol te laten spelen in de nationale inspanningen om de gevolgen van deze pandemie het hoofd te bieden".

Saadeddine El Othmani verklaarde onder meer dat "de Koning persoonlijk toezicht houdt op alles wat wordt gedaan en bovendien meerdere proactieve voorzorgsmaatregelen heeft bevolen om het ergste te voorkomen in Marokko". Zo werden de afkondiging van de noodtoestand en de lockdown door de monarch besloten.

De leiders van de politieke partijen die aan de videoconferentie hebben deelgenomen hebben volgens het kabinet "een bepaald aantal opmerkingen en voorstellen gedaan die verband houden met deze moeilijke periode".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team