Zoeken

Coronabeleid Marokko hielp ergste voorkomen

9 mei 2020 - 20:40 - Marokko

©

De maatregelen die door de Marokkaanse regering werden getroffen om de coronavirus pandemie te bestrijden, hebben kunnen voorkomen dat 200 mensen per dag aan de gevolgen van het virus zouden overlijden.

Premier Saadeddine El Othmani vertelde donderdag op de Marokkaanse televisie dat de cijfers goed zijn en dat het aantal genezingen veel hoger ligt dan het aantal overlijdens. Ruim 38 procent van de coronapatiënten werden genezen verklaard.

Zonder de maatregelen die werden getroffen, met name de lockdown, bewegingsbeperking, sluiting van het luchtruim en de grenzen, scholen, cafés en restaurants, en vooral de avondklok, zouden in Marokko dagelijks 200 doden zijn gevallen aan de gevolgen van het virus.

El Othmani vervolgde dat het sterftecijfer in Marokko 3,3 procent bereikt, terwijl dat gemiddeld 7 procent is in de rest van de wereld. Dit cijfer is volgens het regeringshoofd "heel goed". De bewindsman maakte ook van de gelegenheid gebruik om Marokkanen opnieuw op te roepen geduld te tonen en de veiligheidsmaatregelen na te leven om de crisis zo snel mogelijk en met zo min mogelijke schade te overwinnen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team